Azonos értékrendek

Bejárta a segítői pálya rétegeit, jelenleg saját Joyfulness módszertanával kimagaslóan értékvezérelt és ambiciózus vezetők és vállalkozók mentorálásával foglalkozik. Szenvedélye az emberi viselkedés és kommunikáció tanulmányozása, az érzelmi önismeret tanítása, valamint a technológiai újítások emberre gyakorolt hatásának lehetséges előnyeire és hátrányaira való érzékenyítés. Joyfulness Coach-ként az egészséges testi-, lelki-, és szellemi egyensúly, valamint a kiteljesedés állapotát segít egy fenntartható, személyre szabott rendszerbe illesztve megépíteni és fenntartani. A Lightworker Leaders alapítója és vezetőjeként pedig a vezetői és vállalkozói kiválóságok legtisztább, legmagasztosabb, úgynevezett “sziddhi” minőségének megélésében és kibontakoztatásában segít.
Cégvezetőként, mint aki a nulláról épített fel, saját ötletből egy mára működő és szolgáltató LegalTech megoldást, pontosan tudom, hogy mit jelent a kitartás, a maximalizmus, valamint a kollegák lojalitásának elérése és a biztos háttér biztosítása. Személyes célom a digitalizációs folyamatok tökéletes szintre emelése, a jog és a technológia összehangolása, annak érdekében, hogy ne csak egy kötelező eszköz legyen a digitalizáció a közeljövőben, hanem egy szerethető és élhető világ is a jövendő generációk számára. Két kisgyermek apukájaként kifejezetten látom ennek kihívását és felelősségét egyaránt.

Horváth Richárd eredeti végzettségét tekintve angol tanár, tolmács és operatőr. Első nagyobb projektje
az 1997-ben indult RTL Klubnál az informatikai rendszer kiépítése volt, amire mindössze 3 hét állt rendelkezésre. Ezután a Híradó informatikai hátterét biztosította a következő négy évben.

Az Intel processzorgyártó céghez 2002-ben csatlakozott, az ott eltöltött 15 év alatt többféle pozícióban és országokban kellett bizonyítania. Emellett Intel szóvivőként 11 éven keresztül segédkezett abban, hogy különböző fórumokon közelebb hozza a technológiai újításokat az emberekhez. Egész karrierjét a többnyelvűség jellemezte, 6 nyelven beszél és remekül érzi magát multinacionális környezetben.

A magyarországi Intel iroda megszűnése után 2017-től a CHS Hungary csapatát erősítette üzletfejlesztési igazgatóként. majd pedig a Tech Data-nál üzletfejlesztési menedzserként szerver, storage és cyber security szegmensben próbálta ki képességeit. 

A MaxWherenél é az Óbuda Egyetem, Bejczy Antal iRobottechnikai Központja vezetőjeként az elmúlt tíz év során jelentős projektekben, valamint EU-s és hazai kutatási pályázatokban vett részt csapatával. Gyakorlatias, de a tudomány talaján nyugvó szemléletmódja vezérli a vállalatokkal való együttműködésben, ahol a problémák és a lehetséges technológiai megoldások gazdaságilag is működőképes párosítását tekinti elsődleges célnak.
Szamosközi Péter az ELTE-n informatika tanárként, majd a CEU-ban gazdasági-informatikusként diplomázott. Eleinte középiskolai tanár, utána infokommunikációs újságíró a Népszabadságnál, az utóbbi tizenkét évben pedig az IT-tanácsadói pályán haladva üzleti elemző, majd projektvezető nemzetközi bankok, illetve biztosítók jogszabály-megfelelőségi projektjeiben. Emellett volt a nemzetközi ifjúsági kamara, a Junior Chamber International hazai országos elnöke, majd három cikluson át az európai szervezet tisztségviselője. Négy éve igazgató a Morihana Kft-nél: cégeknek segít fenntarthatóbb és hatékonyabb módon szolgálni az ügyfeleiket.
A LogMeIn Kft-nél 15 év alatt lett vezető fejlesztőből fejlesztési alelnök és a magyarországi csapat ügyvezetője. Több sikeres SaaS termék kifejlesztéséért és piaci bevezetéséért volt felelős, úgymint távoli támogatás, help desk szolgáltatás (LogMeIn Rescue), online konferencia szolgáltatás (join.me), online fájltárolási és fájlszinkronizációs szolgáltatás (LogMeIn Cubby), IoT platform (Xively), amit a Google fel is vásárolt, melyre Magyarországon elsőként volt példa. Jelenleg kis és középvállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeinek műszaki, pénzügyi és üzleti támogatásával foglalkozik.
A Közgázon végzett, majd multinacionális környezetben pénzügyi tervezéssel, CAPEX kontrollinggal, FRS riportok és transzferár dokumentációk készítésével, fejlesztési projektek finanszírozásával, faktor- és hitelügyletek lebonyolításával foglalkozott. Ezt követően meghatározó hazai gyógyszeripari és informatikai cégek beruházási projektjeit megvalósító középvállalat pénzügyi vezetője, ügyvezetője. Foglalkozott magyar KKV-k digitalizációs projektjeinek megtervezésével és lebonyolításával, felhő alapú szolgáltatások nyújtásával. Jelenleg kis- és középvállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeinek pénzügyi és üzleti támogatását végzi.
„Tegyük rendbe az informatikád, mivel modern informatika nélkül nincs üzleti siker” vallja Pichner Péter az it.hu alapítója. Minden cégnek cégnek szüksége van egy optimálisan kialakított és karbantartott informatikai rendszerre, ezért cégével könnyen kezelhető, egyszerű és KKV környezetben hatékony informatikai környezetet alakítanak ki. Távközlési mérnökként hamar felismerte, hogy az informatika minden rokon iparágat be fog kebelezni, ezért alakította át eredetileg távközlésre alapított céget egy nyitott informatikai szolgáltatóvá. A klasszikus IT szolgáltatás mellett a „bekebelezett” területek is kaptak egy-egy üzletágat, így minden számítógéphálózatra csatlakozó rendszer egy kézben maradhat. Különösen fontos ez akkor, amikor az IT biztonság minden korábbinál fontosabb, hiszen a nyomtatók, IP kamerák vagy IP telefonok csak avatott kezekben tudnak biztonságosan működni.

2007 óta kíséri a generációváltásban járó kis- és középvállalkozások tulajdonosait, családtagjait, munkatársait ezen az izgalmas, szanaszét ágazó, érzelmileg is megterhelő úton. Visszajelzésük szerint fő erőssége, hogy rövid idő alatt átlát kusza, bonyolult rendszereket, hamar felszívja a közös gondolkodáshoz szükséges iparági sajátosságokat, és sallangokat mellőzve mindent a gyakorlatban csinál végig az ügyfeleivel együtt.

Emberközpontú közgazdász vagyok – szokta mondani, ha a végzettségéről kérdezik. Nagyvállalatoknál közép-és felsővezetőként dolgozott hét éven át, utána tért át a családi vállalkozások térfelére. 2018 óta a Generációk Partnere szakmai vezetője és szervezetfejlesztője. Társszerzője a 2022-ben megjelent „Generációváltás a családi vállalkozások” c. könyvnek.

„… több mint disztribúció”
A partnereink sikerének kulcsa sokszor csak egy apró többletszolgáltatás.

A HRP célja, hogy a viszonteladó partnereit kivételesen széles portfólió mellett személyre szabott hozzáadott érték szolgáltatással támogassa, mint pl. szakmai tanácsadás, demo&POC, képzés és tréningek vagy akár pénzügyi szolgáltatások.

Emellett a HRP az értékesítési csatorna proaktív kialakítását/bővítését és leadgenerálást, mint hozzáadott értéket is kínálja az abban érdekelt Gyártók számára.

Feliratkozás hírlevelünkre

Velünk tartanál?