Vendégeink

Azonos értékrendek

Dr. Birkner Zoltán

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának igazgatója volt. Személyes kezdeményezésére 2014-ben létrejött a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ, amely a magyar ipari víztisztítás és kutatás központja lett az eltelt évtizedben. 2014-ben a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) Zala megyei előkészítő csoportjának volt vezetője. A régiós határmenti és határokon átívelő – elsősorban horvát, szlovén és osztrák – gazdasági, tudományos és szakmai együttműködéseket elősegítő nemzetközi programokban aktív résztvevő. 2017-2019 a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Kollégiumának tagja. 2018. július -2023. március a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökeként részt vett a magyar innovációs rendszer megújításában, irányította az ökoszisztéma fejlesztését érintő pályázatok, programok, kutatások, stratégiai anyagok kidolgozását. 2022-ben alapítója volt a Körforgásos Gazdaság Technológiai Platformnak, melynek elnökekeként a körforgásos átállás magyarországi jó gyakorlatait készítik elő a közel 250 tagvállalattal, tudás- és civilszervezetekkel. 2023 márciusától a Pannon Egyetemért Alapítvány elnökeként a modellváltott intézmény piaci átalakulását, eredményes KFI ökoszisztéma kialakítását támogatja. 2023 novemberében létrejött, szakemberekből, sikeres vállalkozókból, tudósokból álló Energia 21 Klub tagja, a zöld energia elterjedését, a gazdasági fejlődést támogató új energiastratégia megvalósításán dolgoznak. 2023-tól a Pannon Egyetem egyetemi tanára.

Kiss Zoltán

Zoltán Kiss kiberbiztonsági szakértő, aki több mint 14 évnyi konzultációs rendszermérnöki tapasztalattal rendelkezik. Tapasztalatait a legnagyobb technológiai szolgáltatóknál és szállítóknál, szerezte. Miután néhány évet töltött szolgáltatói megoldásokkal az EMEA régió szintjén, mostanában az információs és műveleti biztonságra összpontosít, ezért a Fortinet kiberbiztonsági evangélistája Magyarországon. Zoltán különös figyelmet fordít a kibertér automatizált kiberbiztonsági és mesterséges intelligencia megoldásaira.

Gazdag Ferenc

Az elmúlt két (munkaviszonyban) évtizedben láttam „felnőni” a számítástechnikát először informatikává majd digitális területté, van ahol már az üzleti területtel egyenértékű, van ahol továbbra is a szükséges területnek tekintik. Eleinte az elefántcsont-toronyból ment az észosztás (mindkét oldalról), majd a kényszer és a változási sebesség kikényszerítette az együttműködést.

Eleinte az üzleti területet tanulták meg az IT-sek, hiszen csak akkor tudnak megfelelő szolgáltatást nyújtani, ha értik, hogy mit kell csinálni, de mostanában az üzleti is kezd digitalizálódni, bár ez a legtöbb helyen még gyerekbetegségekkel küzd. Amit biztosan látunk, hogy haladni, pláne gyorsan és jól, csak együttesen lehet, megfelelő vállalati kultúrával.

Pereczes János

János azért felel, hogy az MBH Bank a leginnovatívabb bankká váljon itthon és a régióban. Szenvedélye a digitális transzformáció és hogy hogyan tudja egy vállalat az üzleti modelljét jövőállóvá tenni.

Ő alapította a régió első banki fintech központját, valamint építette fel a bank saját modern, felhőalapú szoftverfejlesztési képességét azért, hogy a bank képes legyen a piac legjobb tehetségeit megszólítani és megtartani, valamint gyorsan és hatékonyan alkalmazkodni a változó ügyféligényekhez.

Wieder Máté

Az elmúlt évek során, több szemszögből is volt lehetőségem látni a hazai piaci szereplőket.

Telekommunikáció, IT biztonság után, hardver szállítóként az a meglátásom, hogy a folyamatos jelenlét és párbeszéd jelentheti az egyik fontos versenyelőnyt a mai világban. A tapasztalatunk az, hogy minden szervezet egyre jobban éhezik a digitalizációs megoldásokra, még akkor is ha nem tud róla. Mi nekünk, a Fujitsu-nál az a feladatunk, hogy utat mutassunk ebben a zűrzavaros világban ezeknek a cégeknek.

Pontosan azért, mert ezeknek a cégeknek nem elsődleges feladatuk az operatív működésén kívül, hogy folyamatosan képben legyenek a technológia rohamos változásával.

Pálos Ildikó

2007 óta kíséri a generációváltásban járó kis- és középvállalkozások tulajdonosait, családtagjait, munkatársait ezen az izgalmas, szanaszét ágazó, érzelmileg is megterhelő úton. Visszajelzésük szerint fő erőssége, hogy rövid idő alatt átlát kusza, bonyolult rendszereket, hamar felszívja a közös gondolkodáshoz szükséges iparági sajátosságokat, és sallangokat mellőzve mindent a gyakorlatban csinál végig az ügyfeleivel együtt.

Emberközpontú közgazdász vagyok – szokta mondani, ha a végzettségéről kérdezik. Nagyvállalatoknál közép-és felsővezetőként dolgozott hét éven át, utána tért át a családi vállalkozások térfelére. 2018 óta a Generációk Partnere szakmai vezetője és szervezetfejlesztője. Társszerzője a 2022-ben megjelent „Generációváltás a családi vállalkozások” c. könyvnek.

Horváth Richárd

HRP Europe Kft. „… több mint disztribúció” A partnereink sikerének kulcsa sokszor csak egy apró többletszolgáltatás. A HRP célja, hogy a viszonteladó partnereit kivételesen széles portfólió mellett személyre szabott hozzáadott érték szolgáltatással támogassa, mint pl. szakmai tanácsadás, demo&POC, képzés és tréningek vagy akár pénzügyi szolgáltatások. Emellett a HRP az értékesítési csatorna proaktív kialakítását/bővítését és leadgenerálást, mint hozzáadott értéket is kínálja az abban érdekelt Gyártók számára.

Pichner Péter

„Tegyük rendbe az informatikád, mivel modern informatika nélkül nincs üzleti siker” vallja Pichner Péter az it.hu alapítója. Minden cégnek cégnek szüksége van egy optimálisan kialakított és karbantartott informatikai rendszerre, ezért cégével könnyen kezelhető, egyszerű és KKV környezetben hatékony informatikai környezetet alakítanak ki. Távközlési mérnökként hamar felismerte, hogy az informatika minden rokon iparágat be fog kebelezni, ezért alakította át eredetileg távközlésre alapított céget egy nyitott informatikai szolgáltatóvá. A klasszikus IT szolgáltatás mellett a „bekebelezett” területek is kaptak egy-egy üzletágat, így minden számítógéphálózatra csatlakozó rendszer egy kézben maradhat. Különösen fontos ez akkor, amikor az IT biztonság minden korábbinál fontosabb, hiszen a nyomtatók, IP kamerák vagy IP telefonok csak avatott kezekben tudnak biztonságosan működni.

Láng András és Csaba Zsolt

András:
A LogMeIn Kft-nél 15 év alatt lett vezető fejlesztőből fejlesztési alelnök és a magyarországi csapat ügyvezetője. Több sikeres SaaS termék kifejlesztéséért és piaci bevezetéséért volt felelős, úgymint távoli támogatás, help desk szolgáltatás (LogMeIn Rescue), online konferencia szolgáltatás (join.me), online fájltárolási és fájlszinkronizációs szolgáltatás (LogMeIn Cubby), IoT platform (Xively), amit a Google fel is vásárolt, melyre Magyarországon elsőként volt példa. Jelenleg kis és középvállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeinek műszaki, pénzügyi és üzleti támogatásával foglalkozik.
Zsolt:
A Közgázon végzett, majd multinacionális környezetben pénzügyi tervezéssel, CAPEX kontrollinggal, FRS riportok és transzferár dokumentációk készítésével, fejlesztési projektek finanszírozásával, faktor- és hitelügyletek lebonyolításával foglalkozott. Ezt követően meghatározó hazai gyógyszeripari és informatikai cégek beruházási projektjeit megvalósító középvállalat pénzügyi vezetője, ügyvezetője. Foglalkozott magyar KKV-k digitalizációs projektjeinek megtervezésével és lebonyolításával, felhő alapú szolgáltatások nyújtásával. Jelenleg kis- és középvállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeinek pénzügyi és üzleti támogatását végzi.

Szamosközi Péter

Szamosközi Péter az ELTE-n informatika tanárként, majd a CEU-ban gazdasági-informatikusként diplomázott. Eleinte középiskolai tanár, utána infokommunikációs újságíró a Népszabadságnál, az utóbbi tizenkét évben pedig az IT-tanácsadói pályán haladva üzleti elemző, majd projektvezető nemzetközi bankok, illetve biztosítók jogszabály-megfelelőségi projektjeiben. Emellett volt a nemzetközi ifjúsági kamara, a Junior Chamber International hazai országos elnöke, majd három cikluson át az európai szervezet tisztségviselője. Négy éve igazgató a Morihana Kft-nél: cégeknek segít fenntarthatóbb és hatékonyabb módon szolgálni az ügyfeleiket.

Dr. Galambos Péter

A MaxWherenél é az Óbuda Egyetem, Bejczy Antal iRobottechnikai Központja vezetőjeként az elmúlt tíz év során jelentős projektekben, valamint EU-s és hazai kutatási pályázatokban vett részt csapatával. Gyakorlatias, de a tudomány talaján nyugvó szemléletmódja vezérli a vállalatokkal való együttműködésben, ahol a problémák és a lehetséges technológiai megoldások gazdaságilag is működőképes párosítását tekinti elsődleges célnak.

Horváth Richárd

Horváth Richárd eredeti végzettségét tekintve angol tanár, tolmács és operatőr. Első nagyobb projektje
az 1997-ben indult RTL Klubnál az informatikai rendszer kiépítése volt, amire mindössze 3 hét állt rendelkezésre. Ezután a Híradó informatikai hátterét biztosította a következő négy évben.

Az Intel processzorgyártó céghez 2002-ben csatlakozott, az ott eltöltött 15 év alatt többféle pozícióban és országokban kellett bizonyítania. Emellett Intel szóvivőként 11 éven keresztül segédkezett abban, hogy különböző fórumokon közelebb hozza a technológiai újításokat az emberekhez. Egész karrierjét a többnyelvűség jellemezte, 6 nyelven beszél és remekül érzi magát multinacionális környezetben.

A magyarországi Intel iroda megszűnése után 2017-től a CHS Hungary csapatát erősítette üzletfejlesztési igazgatóként. majd pedig a Tech Data-nál üzletfejlesztési menedzserként szerver, storage és cyber security szegmensben próbálta ki képességeit. 

Hortobágyi Ágoston

Cégvezetőként, mint aki a nulláról épített fel, saját ötletből egy mára működő és szolgáltató LegalTech megoldást, pontosan tudom, hogy mit jelent a kitartás, a maximalizmus, valamint a kollegák lojalitásának elérése és a biztos háttér biztosítása. Személyes célom a digitalizációs folyamatok tökéletes szintre emelése, a jog és a technológia összehangolása, annak érdekében, hogy ne csak egy kötelező eszköz legyen a digitalizáció a közeljövőben, hanem egy szerethető és élhető világ is a jövendő generációk számára. Két kisgyermek apukájaként kifejezetten látom ennek kihívását és felelősségét egyaránt.

Molnár Anna

Bejárta a segítői pálya rétegeit, jelenleg saját Joyfulness módszertanával kimagaslóan értékvezérelt és ambiciózus vezetők és vállalkozók mentorálásával foglalkozik. Szenvedélye az emberi viselkedés és kommunikáció tanulmányozása, az érzelmi önismeret tanítása, valamint a technológiai újítások emberre gyakorolt hatásának lehetséges előnyeire és hátrányaira való érzékenyítés. Joyfulness Coach-ként az egészséges testi-, lelki-, és szellemi egyensúly, valamint a kiteljesedés állapotát segít egy fenntartható, személyre szabott rendszerbe illesztve megépíteni és fenntartani. A Lightworker Leaders alapítója és vezetőjeként pedig a vezetői és vállalkozói kiválóságok legtisztább, legmagasztosabb, úgynevezett “sziddhi” minőségének megélésében és kibontakoztatásában segít.

Feliratkozás hírlevelünkre